Stukadoorsbedrijf Steenbergen           
      

Waarom Latex Spuiten?

Een veel gestelde vraag die wij krijgen is, waarom zou ik mijn woning of bedrijfspand laten latex spuiten? 

Veelal zijn er negatieve geruchten rondom latex spuitwerk wat eigenlijk naar onze mening onterecht is..


Latex spuitwerk is heel dun.

Door vele aannemers en schilders (welke vaak sauswerkzaamheden uitvoeren) wordt gezegd dat latex spuitwerk zeer dun is. Echter is dit een fabel. Bij het sauzen van latex met een roller worden er twee dunne lagen latex aangebracht op muur en/of plafond. Met een emmer van 10 liter kan je vaak, afhankelijk van kwaliteit en merk, rond de 60m² schilderen. Bij het spuiten is dit vaak tussen de 32m² en 40m². Een flink lager aantal meters.

Bij het latex spuiten word de verf dikker gespoten dan wordt gerold. Dit betekend meer materiaal, en minder arbeid. En vooral in die arbeid zit het prijs verschil. Latex spuitwerk afgeleverd door De Latexspuiter is dan ook altijd dikker dan sauswerk.

Latex spuitwerk is niet te repareren?

Het resultaat van latex spuitwerk op wanden en/of plafonds is zo strak als dat de ondergrond is. Het is ook flink ondergrond afhankelijk. Bij het rollen van een muur of plafond zie je een structuur. Beschadigt het latex spuitwerk en word dit bijgewerkt met een goedkope Gamma of Praxis roller dan zie je altijd het verschil. Bij het afleveren van ons latex spuitwerk geven wij dan ook altijd instructies en een klein rollertje, door het volgen van deze instructies en het gebruik van dit kleine rollertje is het latex spuitwerk te repareren zonder zichtbare herstel punten.

Latex spuitwerk hecht niet goed.

Latex spuiten gebeurt veelal snel en daarbij zijn er veel schildersbedrijven en latex spuiters die in een woning of pand komen, afplakken en daarna direct latex op de muren en/of plafonds spuiten.

Het afplak materiaal wordt opgeruimd, de muren zijn mooi wit of in kleur en de bewoner(s) zijn blij. Echter wordt er vaak een belangrijk onderdeel vergeten.

Voorafgaand aan het spuiten van de latex dient de ondergrond altijd schoongemaakt te worden en worden behandeld met de juiste voorstrijk of fixeer. Dit zorgt ervoor dat de latex altijd goed hecht en dat er nooit problemen kunnen komen.